Wie ben ik?

Mijn naam is Bernadette en ik ben in 1971 geboren in Enschede, maar tegenwoordig woon ik in Beverwijk. Toen ik een jaar of acht was, legde ik zonder nadenken mijn hand op de schouder van mijn oma. We zaten in de auto en ze keek verbaasd opzij. ‘Daar heb ik precies last’, zei ze. Mijn hand werd heet en haar pijn verdween langzaam. Later gebeurden dit soort dingen vaker. 

De migraine van mijn moeder trok een keer weg terwijl ik mijn handen op haar hoofd legde. Andere dierbaren raakten zo ontspannen dat zij in slaap vielen als ik hetzelfde deed. Later merkte ik dat steeds meer kennissen en collega’s mij in vertrouwen namen. Kennelijk kan ik iets bieden wat anderen ondersteunt. 

Holistisch Therapeut

‘Waarom ga je niet meer doen met je gave?’, vroeg een vriendin mij. Ik had toen inmiddels een NLP Practitioner opleiding achter de rug waardoor ik stukken bewuster in het leven stond. Toen ik opleidingen bekeek merkte ik dat bij de opleiding tot Holistisch Therapeut mijn handen telkens spontaan heet werden. Zo wist ik dat dit de juiste was. Een onderdeel van deze opleiding was Reiki.  Daarnaast heb ik een training Access Bars gevolgd en maak ik gebruik van essentiële olien. Tijdens deze opleidingen heb ik zelf ook de voordelen ervan ervaren. Klachten verdwenen, oude herinneringen konden worden verwerkt en ik kreeg de rust terug waarnaar ik verlangde. Dit gunde ik anderen ook. Te vaak wordt gezegd ‘Neem maar een pilletje’, terwijl ik liever werk met de oorzaak van de klacht in plaats van dat ik symptomen bestrijd.

In balans 

Een klacht heeft meer niveaus. Fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel. Tijdens mijn opleiding Holistisch Therapeut ontdekte ik dat dieper luisteren een talent is. Een examinator zei: “Jij straalt zoveel vertrouwen, veiligheid en rust uit dat mensen zich makkelijk kunnen openstellen. Dat is jouw kracht.” Een docent zei: “Jij weet intuïtief precies wat je doet, jouw handen gaan vanzelf naar de juiste plek.”

Wil jij ervaren hoe een sessie jouw welzijn kan vergroten? Neem hier contact op met mij.

Disclaimer: Holistische therapie vervangt nooit de reguliere gezondheidszorg of hulpverlening.

Opleidingen

  • Holisitisch Therapeut (ZoMa opleidingen 2019-2021)
  • Cursus Acces Bars (2020)
  • Reiki Master 3a (2020)
  • Reiki 2 (2019)
  • Reiki 1 (2019)
  • NLP Practitioner ( 2018)
  • AromaTouch training (2021)