Holistische Therapie

Holistische therapie

Wat is holistische therapie eigenlijk? Holistische therapie baseert zich op het feit dat er interactie bestaat tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten kunnen laten zien dat de geest in disbalans is en andersom zijn geestelijke klachten te koppelen aan het lichaam. Als een cliënt komt met schouderklachten, kijk je als Holistisch Therapeut naar alle niveaus om de oorzaak van de klachten te achterhalen. 

  • fysiek niveau: Waar doet het precies pijn, hoe lang heb je de klacht al,
  • mentaal niveau: Wat heb je spreekwoordelijk op je schouders liggen, welke overtuigingen zitten hier achter,
  • emotioneel niveau: Wat drukt er, spreekwoordelijk gezien, op de schouders? Denk daarbij aan vastgehouden emoties, of overtuigingen die je zelfvertrouwen beïnvloeden). 
  • energetisch niveau:  Cijfer je jezelf telkens weg? Leunt er iemand op jouw schouder?
  • spiritueel niveau: Draag jij het wereldleed op jouw schouder? 

Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel je als holistisch therapeut dus niet slechts de klacht, maar juist de oorzaak ervan.

Behandeling

Bij de behandeling wordt met diverse technieken en methodieken gewerkt, zoals systeemopstellingen, EFT, innerlijk kind werk, karakterstructuren, Sedona methode etc.

De behandeling wordt meestal ondersteund met Reiki. Afhankelijk van de vraag wordt deze aangevuld met edelstenen, essentiële oliën, klankschalen en koshi’s.

Voor het starten van een behandeling zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden

Disclaimer: Holistische therapie vervangt nooit de reguliere gezondheidszorg of hulpverlening.